Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kinder

i duschen spretar tankarna yvigt
oftast åt det meningslösa hållet
replokalsljud i form av rundgång
och sladdsprakande och ostämda gitarrer

oljudet kristalliseras
ett moll-ackord ljuder i mitt bröst
ett minne av min första kärlek
skammen över hur stora hennes kinder var
den grälla kontrasten mellan min överdrivna
väderballongsuppblåsta kärlek
och det absurda i att vilja rycka skinnet
av hennes söta ansikte
hur jag irriterades över kindernas hamsterliknande egenskaper

varje gång jag presenterade henne
en lätt oro, ett sting av ilska
att någon skulle upptäcka dessa kinder
-varförihelvete ska de vara så stora, tänker jag
försöker få henne att synas ur vinklar
där inte kinderna kan breda ut sig
som skånska slätter
drar i henne, flyttar henne
som en löpare, diagonalt över golvet
men hamnar alltid i en schack-situation
jaha, vad säger man...
-vi måste snacka
på urtypisk tonårska
och ger henne en dagsedel
och en slängkyss
c\'est la vie och herregud
där flög all världens lycka ur min mun
som en griljerad stackars sparv
skrikande ut i skogen
för att med trädens hjälp
skymma min sikt
och begrava min kärlek i mossen
som en ihålig uggla
ensam och hoande

men det finns så mycket annat i duschen
kalejdoskopiska tankar som snurrar och gnistrar
bländande hågkomster

tidig morgon på malmö central
släpar jag mig mot pressbyrån
och möter en man
han liksom hackar fram
med små plirande sticksår till ögon
i en brun kostym och små näbbiga skor
jag hajar till
han är märkvärdig, men jag vet inte varför
utan först när han är metern ifrån
ser jag

med en drejares vana händer
har han format en frisyr på sitt galna huvud
en bee-bop rockfrisyr från ett gammalt femtiotal
tjockt kletat av brun lera

och så clearasil mjällschampoo
tvål och inte i ögonen
är jag klar
och stampar naken med foten mot golvet
och självtorkar




Fri vers av Marcus VIP
Läst 821 gånger
Publicerad 2005-07-15 16:42



Bookmark and Share


    David Wästerfors
Kan bara instämma i Tomas kommentar om lättheten; den lättheten, ja vad gjorde man inte för att leva oftare med (och av) den? Du har så det räcker till oss alla. Skriv mer!
2005-07-16

  Sten Hansi
gaaag, jag vet vem du snackar om, han med leran, han har en stel frisyr och luktar
tvivelaktikt, han är en av mina stamkunder.. en speciell man, om vi menar samma. jag älskar dig.
2005-07-16

  lissa
jag måste bara säga

jag älskar allt du skriver
du är helt klart min favorit

hej favvo

// Lisa
2005-07-15

    livräddaren
det var någonting i denna som jag fastnade för,specielt första delen :)
2005-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Marcus VIP