Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror alla kan hata

Jag kan känna riktigt hat mot flera personer på vår jord just nu.
Människor som enligt mig har förbrukat sin rätt att få gå fria bland oss andra.
Inte ett steg till bland oss ska de få ta...aldrig någonsin...Hat!
Men det är jag som mår dåligt av att känna så här, inte de.
Jag försöker därför hoppas på att de ska få känna ångest
och se på sig själva som jag och andra er på dem.
Det är bland det jävligaste en människa kan utsättas för tror jag.
Då är tortyr blaha blaha i jämförelse.
Tänk att helt ärligt hata och avsky sig själv...mysigt!
Svettnätter där man hatar sig själv för det man har gjort är kanske straff nog!?

Jag hoppas att någon med vett och sans hade hållit ögonen på mig
om tex. mitt barn blivit utsatt.
För risken är mycket stor att jag då tappat fotfästet totalt
och bara haft en sak i skallen...nämligen, att någon dag...
någon gång... få tag i förövaren.
Jag anser mig då ha en anledning att skada och har rätten att döda.
Det är hemskt och fruktansvärt.
Att mitt barn råkat illa ut är ingen ursäkt för mina tankar och ev. handlingar
men en förklaring.
Jag känner att bara JAG har rätten att se denna människa dö.
Samhället ska inte göra det åt mig.
Så där hemskt kan jag tänka när jag tillåter mig att tänka utan förnuft
Jag tror inte på dödsstraff eller tortyr som straff i vanliga fall.
Men jag hoppas att någon håller reda på mig om denna mardröm blev sann.
För det finns allt en gräns för att människan ska kunna tänka förnuftigt




Övriga genrer av Therés
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-24 18:13



Bookmark and Share


    Maria Malm
Ja, det är märkligt det där med hat och dödsstraff..man hatar någon som dödat någon, så man kan tycka att det är helt rätt att utsätta denna människa för detsamma ..brottet = straffet..
2008-07-25

  Carin
Usch, det är så onödigt att hata. Det är bara onödig energi som man själv lägger ned på någon som antagligen inte känner likadant tillbaka. Energi man kunde lagt på annat, som till exempel hedra barnet i stället för att besudla det med ett till fel.

Annars väldigt bra skrivet, kusligt.
2008-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!