Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina elever älskade en saga som hette "Det bakvända landet"
Det verkar som om den har blivit en sannsaga......
I den allra bästa av världar???




Sagan om det bakvända landet

Ironivarning

 

D E M O K R A T I

hör du så vackert det låter

låt oss se:

demos=folk
krati har med styre att göra
demokrati skulle då betyda folkstyre

låt oss nu se:

ja det är ju folk som styr jag menar
det är inte kor hästar eller grisar fast jo det
finns allt några jäkla svin i regeringen men ändå
de lär tillhöra människosläktet fast man tvivlar

nu ska vi tänka:

vi har valt våra politiker för att de ska utföra ett
arbete som vi betalar för och har valt dem till

då betalar vi alltså underhåll:

just det, vi betalar underhåll för att de ska genomföra
idéer som de har lovat innan de blev valda av oss

rätt uppfattat:

men vad är det för bakvänt med det då undrar ni nu
jo saken är den att de inte gör det vi betalar för och
att de inte lyssnar på oss som faktiskt borde bestämma

om något blir fel:

går det snett så finns det INGEN att klaga till - vi betalar
för en vara som vi köper dyrt och om den visar sig vara
trasig har vi ingen återköpsrätt och ingen ångervecka

är detta demokrati:

det kallas för demokrati men i mina ögon är det inte det
minsta demokratiskt fast ni vet ju hur det är idag när man
kan kalla allting för vadsomhelst och vi människor ska ju
vara mobila enheter för att vara till bästa samhällsnytta
och ni vet ju att sjuk är frisk och tvärtom - posten har ju
inte alls stängt - har bara inte öppet längre och så vidare

rättssystemet då:

nämndemän är politiskt tillsatta och kan ingenting om det
de ska besluta om och likadant är det med domare -
socialtjänsten har visst också juridisk beslutanderätt
men när det gäller t ex barn så har de inga fackkunskaper

vill vi ha det så här:

om jag nu har fattat allting fel och fått hela härliga
helheten om bakfoten så rätta mig snälla ni, gör det
ingen skulle bli gladare än jag om jag hade fel......!

snipp snapp snut så var sagan slut
åh hade du redan somnat......
ja det var väl bra att det bara var en saga

natti natti och puss puss

 




Prosa (Prosapoesi) av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 546 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-26 17:52



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på B Wejderots kommentar här till 100%
Applåd och bokmärke.
2008-07-28

  katt.inc
Jag gillar din saga och inte behöver jag rätta dig heller. I den allra bästa av världar ska väl alla ha rätt att odla sin trädgård.
2008-07-27

  Ilona _L
Bra skrivet!
Du har tyvärr rätt, enl. min mening!
Det är väl det som kallas sken-demokrati?
2008-07-26
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP