Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ideogram i svart


I denna avgrund som du målat med makt
dväljer sig mörkrets tjänare i skuggorna
tålmodigt inväntande mitt fall från himlen
störtande mot din otämjda famn av evig lust

Det är i syndens svarta floder du tvagar mig
på Styx stränder jag flämtande kommer upp
likt den första varelse som andats in askan
från den eld som bränner våra namn i sorg

Genom lågorna ser jag ångan av bitter gråt
en tunn slinga av rök mot nattens bleka måne
du är varghonan som ylande sträcker sin hals
jag är offret som väcktes av blodets ljuva doft

Det är inte i denna världs skymning vi jagar
men liksom oss fallna har bålen märkt ut dig
i våra blickar skönjes den andra sidans fasa
länken i den kedja som fjättrar återfödelsen

Jag fruktar stunden då våra vägar korsas
när konstnärens sista duk töms på liv
.




Fri vers av Evigt liv
Läst 420 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-26 21:51



Bookmark and Share


  Leva Livet
Mycket vackra ordval och formuleringar. Spännande om skuggornas värld...
2008-07-27

  Della K
Med kraft o mycket känsla...

Bra!

Kram
/W
2008-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Evigt liv
Evigt liv