Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En låttext som blev en dikt. Sjung med!


Lyrisk dikt


Du ser fåglarna fly från en iskall värld
Som en avklädd själ är den undernärd
Du tar en promenad för att själen vill ha frid
Jag frågar, men du svarar ingenting
Ger dig tid...

Du vill bära allting, fastän jag går bredvid
Du har väskorna fyllda med en gammal strid
Du lägger dig på kvällen under täcket som sig bör
och ber att allt ska vända till nåt bra
Men vem hör?...

Du kan somna ibland som om jag inte fanns
Du har tankarna spridda nån annanstans
Sen vaknar du på morgonen och allting är normalt
Du lämnar mig helt ensam i din säng
Ganska svalt...

Du är åtråvärd som en segertrofé
Som en herrgård på landet med en björkallé
Där svalorna har byggt ett bo, där hjärtat har en plats
att samla på nytt blod och få kraft
Att ta sats...

Jag låg vaken i natt där du somnat trött
Du har söta fräknar och håret är rött
Nu vaknar dagen älskling, kom upp och ta en kopp
Kaffet står på bordet här intill
Sovit gott?...




Fri vers av Mathias
Läst 335 gånger
Publicerad 2005-07-15 17:53



Bookmark and Share


  Smultris
Underbara underbara ord...
2005-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Mathias