Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Den skallige korpen" utrotades här i slutet på 1800-talet. Återkom på 1980-talet.


I havsbandet

Ålkråkans
svarta silhuett
bådar ont
molnbankar tornar upp sig-

En fiskare kom åter från fjärran vatten.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-29 16:59

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna text tycker jag om - den sista raden är så innehållsrik och låter så bra när man läser den.
2008-07-30

  vera gade VIP
du känner den nog under namnet skarv? jo, den blev utrotad här som sagt, men i Japan och Kina används den av fiskarna som "hjälp-fiskare"- den får fiska och ägaren tar bytet- ofta ål. Och så kom den hit igen och på 80-talet exploderade antalet fåglar här i skärgården, som du kanske vet?Fridlyst av EU. FIskarnas elände.
2008-07-29

  Cadena
Verkligt stämningsfull dramatik.
2008-07-29

  Gunwale VIP
Jag känner inte till ålkråkan. Något känns olycksbådande, så det känns skönt att den här fiskaren återkommer välbehållen! (För det är väl inte ålkråkan som åsyftas...?)
2008-07-29
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP