Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<div align="left">Blandade tankar och sammanflätade fantasier, längtan, åtrå och rent nonsens.<br /></div>


Den oslipade diamanten och bonsaiträdet

Jag, den ruggiga och oslipade diamanten.

Du, det vackra bonsaiträdet.

Tillsammans förenade, två själar som funnit ett hem, en trygg boning.

~ OOOO ~

Utveckling och framsteg gör ont, smärtar

Smärtan uthärdar vi tillsammans

"Andas", viskar jag ömt till dig, "och du kontrollerar den"

"För det är ju så" påminner jag dig med en smekning,

"att smärta är inget annat än svaghet som lämnar kroppen"

~ OOOO ~

...lika mjukt som synålar leker vi vidare...

... som sandpapper smeker vi varsamt varandras sår...

...du och Jag, symfoniskt vidrörande...

~ OOOO ~

Låt inte våra ofullbordade cirklar förenas

för att bli en sluten ring

NEJ

Låt oss istället hjälpa varandra att bli fullbordade

var och en för sig

för att sedan förenas i evighetens tecken

por siempre

?




Fri vers av Janis Karlsson
Läst 486 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-30 00:04



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Riktigt bra. Den bästa hittills och en fin början i en lång rad mästerverk. Känslan och innehållet har alltid varit viktigare för mig än uppbyggnad och språk. Du får högt betyg på allt här. Vissa strofer som den sista är oerhört poetiska. Den här ""Andas", viskar jag ömt till dig, och du kontrollerar den" är speciellt intressant. Kanoners!
2008-08-05

  * Ammi *
helt underbart skrivet!
jag gillar alltihop, även uppställningen!
tack för att du delar med dig av denna ..
2008-07-31

  Lyckohäxan Enediel
Oj det här var vacker poesi!!
Väldigt mycket kloka tankar och finfina formuleringar.

"att smärta är inget annat än svaghet som lämnar kroppen"

Åååh så är det ju :)
2008-07-30

  lyckeli
Hjälpas att bli fullbordade var och en för sig för att sedan förenas-borde vara varje förhållandes ledord... Snygg text...
2008-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Janis Karlsson
Janis Karlsson