Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som jag tänkt som jag skrivit, så svårt ändå att få orden som jag vill


EN DIKT TILL ETT VUXET BARN

Jag har bestämt mig för länge sedan
att skriva en dikt, en dikt till min
yngste son som i dag den 31 juli har
sin födelsedag

I mitt huvud har ord text rader gjort
vad dom kunnat för att bli en vacker
dikt, med block och penna har jag
skrivit och plitat ord för ord rad efter
rad

Till slut tyckte jag mig ha en dikt, som
passade bra till honom om hur han
numera är och har varit

I dag skulle det slutgiltiga ske, ett snyggt
papper fanns, men hur jag än skrev hur
jag än gjorde, så i mina i ögon blev inte
något bra av alla dom försök jag gjorde

Till slut har jag en dikt, som passar honom
i en ram har jag satt den

Men i mina ögon blev det inte, som jag
hade tänkt mig, men min förhoppning
att han blir glad och uppskattar mitt
försök att gratta honom på mitt eget sätt

anits 31 juli 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 9072 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-07-31 00:19



Bookmark and Share


    Påfågel
Hyllningskväde.
2023-03-19

  Slåmiginte
Skulle bli överlyckad om mamsen skrev några rader poesi.. som en present till mig.

Applåd
2015-04-12

  Alva Johnsson VIP
Svårt att skriva till sina barn
Allt är liksom redan sagt
i handling genom åren.
Nä, kanske inte allt.
Ens allra innersta tankar.
Du lyckas!
2011-06-08

  Rolando Furioso
Oh alla dessa ord som aldrig blev sagda och hur osagda de stå kvar i mitt hjärta, som en längtan.
Den här texten gillas.
2010-08-09

  aol
det är från hjärtat som gäller att han käner din kärlek
2009-05-16

  Emilia Berg
Det är direkt från ditt hjärta till honom.
2009-02-02

  Rosen VIP
är övertygad om att han "läser av dig" och ser allt mellan raderna..som man säger! det är tanken som räknas.
2008-10-17

  Michaela Dutius
Att du skrev- det blir stort för honom-vad du skrev och hur du formulerade är inte lika viktigt.
Men eftersom du skriver bra här är jag övertygad om att grattisdikten är underbar
2008-07-31

  Larz Gustafsson VIP
Kanske är du lite för självkritisk och ställer lite för höga krav på dig själv.
2008-07-31

  Angeldust
ler när jag läser detta, så fint formulerat och övertygad att han är mer än nöjd att du gratulerar på ditt sätt.Kram Tinny
2008-07-31

  RogerIvan
Kanske hade du tänkt dig något bara vackert?
Kanske kom det något eftertänksamt med en djupare mening som kan vara svår att sätta muntliga ord på istället?
2008-07-31

  Elaine.S VIP
Ibland vill hjärtat säga något som pennan inte förmår förmedla...men jag känner mig alldeles övertygad om att du fått ner något mycket läsvärt till sonen..och att få något sådant i en ram...det är sannerligen en gåva..
2008-07-31

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det är klart att han
blir när Du mamman
själv har skrivit en dikt!
Det måste väl bli bäst!
*******************
2008-07-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP