Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

The Game

Alla sociala situationer i livet är ett spel
Kanske inte alla men nästan alla

Det kan handla om att spela skolspelet
spela anställningsinterjuv
eller spela myndighetskontakt

Det är viktigt att spela skickligt och att känna till att det är olika spel
med olika regler
discogolvets- spel kl 02.45
begravningsspelet

Uppvaktningsspelet, sexspelet, opponentspelet, verksamhetsplaneringsspelet

Vissa spel är roligare än andra och de är olika långa

Spel med starka känslor är oftast intensiva men korta
medan vardagsspelet är lite tråkigare men långt

Vissa tror på värden som etik/moral och rättvisa och sådant
Jag kallar det bara olika spelregler

det gäller att vara duktig på att läsa i locket
i många olika lock fast det inte står något där
du ska veta vad som står där iallafall

Det är när spelets regler krockar med din egna uppfattning om hur det borde vara
det är då du kanske väljer att lyssna på din "inre röst"
du tar en medveten risk
antingen vinner du och skriver om spelets regler
eller så faller du till marken som ett ruttet äpple

det flesta blir ruttna äpplen som till bäst kan bli mos
se till att spela spelet men var riskaversiv

är det det som jag ska lära mina barn.....




Fri vers av Casca
Läst 380 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-31 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Casca