Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur kommer det sig att så många människor drar paralleller mellan en författare och hans/hennes texter. Är alla deckarförfattare mördare?


Låt dig inte luras

 

En synvilla buren av ord
flätas i dina texter
når mänskligt öra i sanning
men förvanskas av ögat som läser

Synvillan växer i hjärtan
fyller hål i själars tomhet
önskan om helhet väcks
i avsaknad av egen vilja

Orden skapar din bild
av hårdhet och dominans
skickligt förmedlade i känsla
utan sann spegelbild av dig

Där människor söker passion
förvillade av sig själva
ser endast den som lever sanning
att ord faktiskt är ord

Formade till flätor av fantasi
skapade till musik
och han som skriver texten
är bara ett mjukt och snällt troll




Fri vers av drakbruden VIP
Läst 619 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-08-02 12:53



Bookmark and Share


  boen
Ja, lysande! Viktigt tema!
Ord är faktiskt ord i mängder av sammanhang.
Författaren blandas ofta ihop med sin text.
Ett annat exempel är psykiatriska etiketter, där
människor ofta talar och tänker som om en
person ÄR en psykiatrisk etikett. Ordval säger något
om den som talar eller skriver men behöver inte säga
något om den som beskrivs.
2008-08-16

  Annette Andersson
Så sant och så bra skrivet! Applåd och bokmärke!
2008-08-10

  Regular
en sanning buren på poetiska vingar...bra diktat!
2008-08-05

  Michaela Dutius
Sannerligen något som behövde sägas- och vem kunde säga det bättre....klararde och mera poetiskt än du
2008-08-02

  Thurizas
du har så j***a rätt!! ord tolkas olika osv.. skitsnyggt!
2008-08-02

  Maria Zena Viklund
ja så sant och så bra du beskriver det här! applåd o bokmärke!
2008-08-02

    Nattviol
jaa!
hur bra som helst!!

orden som kommer ur oss
är bara en bråkdel
av vad som
finns inom oss
(och säg vad som inte finns
i en människa??)

din dikt är
mycket njutbar på
mååånga plan!
2008-08-02
  > Nästa text
< Föregående

drakbruden
drakbruden VIP