Dialog mellan Veckodagarna och Mig, tidigare skriven, liten modifikation" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dialog mellan Veckodagarna och Mig, tidigare skriven, liten modifikation


Och Söndagen talade till mig och sa...



Och Söndagen talade till mig och sa

"Att jag aldrig får vara
pigg och alert
kan Du mig svara
på allvarligt sätt"

- Dansade hela natten
log och var gla´
Nattens drottning
Tänk, det var ja´!

Och Måndagen talade till mig och sa

"Har ej lust att jobba
vill hellre stanna hemma och sova
lägga dig tidigt
kan du väl lova!"

- Lovar det heligt
vill inget annat
känns som om tiden
för alltid har stannat

Och Tisdagen talade till mig och sa

" Idag var du duktig
arbetsam flicka
fick tiden att gå
och klockan att ticka"

- Jag håller med dig
Känner mig nöjd
Ska titta på TV till
elva på sin höjd

Och Onsdagen talade till mig och sa

"Åk till systemet
handla lite rött
för kanske på fredag
du är alldeles för trött"

- Tack för ditt råd
Ja, det ska jag göra
det var förståndigt!
Ord jag vill höra

Och Torsdagen talade till mig och sa

"Ta en tur till stan
du har ju pengar i börsen
handla nåt fint
det är du värd och hör sen....!"

- Vilken god idé!
Jag lovar mig skynda
iväg till affären
kan kanske fynda


Och Fredagen talade till mig och sa

"Nu har du av dig gjort förtjänt
god mat och gott vin
mys och ha det trevligt
kvällen är din"

-Tack det ska jag göra
mysa i soffan med en bok
ska ta det lugnt,
kan ju vara klok!


Och Lördagen talade till mig och sa

"Så skönt med en dag med
vila o nöje o dans
Snälla du,
gör det idag med balans"

- Ja,ja jag lovar
vila, sola, bara vara
ikväll Harrys, Bullen o Penny
äta gott, dansa, dricka lagom bara


Och Söndagen talade till mig och sa

"Nu är vi där igen
med lördagens sviter
förstår du inte
hur hårt det på mig sliter

-F´låt min svaghet
ja mena inget illa!
Män, dans och drinkar du vet
då kan jag ej mig stilla!

Förlåt!
Ja, ja... du är som du är....
Stör mig inte, låt oss vila oss nu.......


 



 






Fri vers av Nic
Läst 227 gånger
Publicerad 2005-07-17 03:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Duktigt och fiffigt skrivet, bra!
2005-07-17

    Idun 1
Gillar din dialog mellan dig och dagarna.
Tack för härlig läsning...
2005-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic