Funderar lite över detta märkliga ord
och detta underliga fenomen" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Funderar lite över detta märkliga ord
och detta underliga fenomen



Givandets glädje

 

tacksamhet

känns spontant

visas direkt i stunden 

 

varifrån kommer ordet skuld

 

har jag en skuld

trots att jag redan

har visat min tacksamhet

 

tacksamhetsskulden ska återgäldas

 

varför

undrar jag

som själv ger av glädje

 

givandets glädje behöver ingen tacksamhet

 

den är nog

i sig

själv




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-03 18:34



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Oerhörd vishet Ulla....
2008-08-04

  * Ammi *
stora klokord min vän!
2008-08-03

  Kalle.O
Kan känna genom dina texter att du är en god människa...
Bra skrivet!
2008-08-03

  Vilsen Annette-hittar vägen
Du satte det i ord!
Bra!
En gåva ska inte skapa skuld, varken av tacksamhet eller annat. Just därför är ju de anonyma så bra;)
2008-08-03
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP