Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bro--r.

Min unge. Kramar dig så jag känner din mjuka hud och knubbiga armar om mig. Rufsar till dig i håret och tittar in i dina ögon. Har längtat så efter att se dig. Du bubblar på stolt över dina simmärken, om vad du och brodern gjort och om dina myggbett. Du sitter i mitt knä. Vill inte släppa mig. Du har längtat du med.

Nu är det diplomutdelning. Du sätter dig tillsammans med brodern förväntansfullt. Tyst och lite spänd. Du är modig. Din bror litar på dig. Du på honom. En självklarhet. Ni hör ihop. Förbli så! Era band. Er bro. Det kommer ge er trygghet.

Brodern skrattar till på filten. Ser en bebi. Han är ingen bebi, men lillebror är, säger han på sitt egna sätt. Retas kärleksfullt. Nu sitter han i mitt knä. Mitt första längtans barn. Jag rufsar till ditt hår. Lyssnar på dina svåra ord. Gör allt för att förstå. Lyssnar med hela kroppen. Och jag förstår. Liksom jag har du saknat.

Ni är bröder. Olika. Lika.






Fri vers av Sanna i badet VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-05 01:41



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag gillar kärleksfulla texter som det går att känna in sig i, kärleken mellan barn och förälder, exempelvis, som här. Skönskrivet utan onödigt snack för att imponera på läsaren.
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Sanna i badet
Sanna i badet VIP