Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnfångare

Han brukade titta upp mot himlen
sträcka ut ett smalt benigt
pekfinger
binda ihop stjärnorna och
ta med dem hem för
med varje liten stjärna
byggde han en vän som han blåste liv i
med sin mammas hårtork


han samlade bara stjärnor på dagen
för då skulle ingen märka
att det fattades några på natten


vännerna samlade han på fönsterbrädan
varje natt och pratade om
platser som han skulle vilja besöka och om att hitler
ibland gömde sig under hans säng
om att han undrade ifall kärlek kändes som
ett skrapat knä eftersom alla sa att man
föll



varje natt drömde vännerna om att strypa honom när han sov
men då hade de inte längre haft någon som gav dem fiskmat till middag




Fri vers av Jolly Roger
Läst 409 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-05 01:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jolly Roger
Jolly Roger