Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I TRÄDGÅRDEN

Regnet, tätt, tätt,
tunga
droppar
faller.
Agapanthus - Afrikas blå lilja-
stolt med höga raka stjälkar och
den vita liljans trumpeter-
och buxbomkloten
skakas av vindilarna.
Skyarna driver
Pan har tystnat, översköljd.
Vätan sugs upp av växtligheten.
Välsignat.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-05 11:27

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Trädgården - en inspirationskälla! Här har du fått till en fin skildring.
2008-08-08

  Cadena
En vacker natur - eller trägdårdsdikt. Den har en härlig rytm och är fin i ljuden. Jag tycker om det där med att Pan har tystnat - vad roligt att han fick vara med - och att vätan välsignar växtlighetn.
2008-08-06
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP