Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förblindad av seglen

Jag kan inte lyssna på
era skrik längre

Inte ens i strömmar
av medvind
kan jag föra
er längtan i hamn

Jag kan inte
leda er mot toppen
för att istället
själv falla ned

Jag kan inte lyssna på
era skrik längre

Inte ens i strömmar
av medvind
kan jag föra
er längtan i hamn




Fri vers av Magica VIP
Läst 493 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-08-06 18:21



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Mycket fint bildspråk, och djupare innebörd.
2008-12-23

    EMITSTI
Mycket stark och djup text som flyter vackert!
2008-08-24

  Anders Nordlander VIP
Underbart skriven!!!
2008-08-06

    Herr Ångest
Jag är svag för symmetriska dikter.. den här är symmetrisk både i strofuppbyggnad/dispositon och i radbrytningarna i varje strof.

Det ger en kompakt känsla, en stilistisk tyngd och upprepningarna i början o slutet (du är bra på just sådana!) hamrar in budskapet klart o tydligt. Den andas både ilska, indignation och uppgivenhet på samma gång.

Vem har sagt att segla bara innebär frihet!? ;)
2008-08-06

  Kalle.O
Mycket bra!
2008-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP