Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bertil var fiskarpojke i norra Bohuslän där jag bodde några sommar på 70-talet.

 




Man är som man vart sa Bertil

 

den som inte vet vem han är

han ska heller ingenstans sa Bertil

och vi skrattade

idag har orden djupnat i mig

 

man är som man vart

sa Bertil överseende när någon

snurrat till näten i försöken

att hjälpa till

 

vi tittade på våra små nätta händer

och hans bamselock

som så nätt fick alla nät

utredda

 

tänker på Bertil

och hur lätt han

fick knutar att

lossna

 

varför lärde jag mig

inte konsten

men du Bertil

jag tränar

 

varje dag




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-07 10:19



Bookmark and Share


  Regular
Kloka ord :-D
2008-08-07

  Lejonhjärtas poesi
Kloka ord av Bertil och dig, tack för dem.
2008-08-07

  Ilona _L
Jättefint!
Nu kastade du mig tillbaka till 70-talet!
Det fanns sådana gubbar på ostkusten också!
Med stora flinka korvliknande fingrar! ;-)
2008-08-07

    Melona
Åh

vilken fin Bertil,
tycker om detta
mycket, kanske för att jag har en stor förkärlek till dessa fiskare i norra bohuslän och deras iiiiiiande dialekt, stora fina händer som vet och kan det enkla, det livet är egentligen...
Även om karga klippor och salta vågor putsat deras kind, eller kanske just därför...

Tack för din klokhet, fast och stabil likt graniten!
2008-08-07

  Teresia Ridell
Ja när man är som mest vilse vill man (iallafall jag) mest snurra runt;fara hit o dit i desperation, frustration..rastlösheten är enorm. Men kanske bäst vore att bara vara still o försöka hitta rätt i sig själv ? Fast lättare sagt en gjort..
Jättefint;sista stycke extra bra !!
(var oxå flera somrar i Bohuslän på 70-talet;husvagnssemester)
2008-08-07
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP