Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM ATT BÖRJA UPPTÄCKA VÄRLDEN


Lilla Alma,
tio månader drygt,
pekar på vägg med finger litet:
"Tavla, tavla!"

Helt uppåt väggarna,
ändå så rätt.
Pekar sedan mot taket:
"Lampa, lampa!"

Ser ut genom fönster,
pekar däråt;
pekar på det gröna:
"Blomma, blomma!"

Kryper gör Alma,
bättre för var dag.
Börjar försöka stå upp,
snart hon går!

Lilla Alma!




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 570 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-07 11:26



Bookmark and Share


  Cris
Fina Almatexter.
2008-08-13

    Maria Malm
Hur fantastiskt är det inte att följa en litens utveckling. Fint fångat i raderna.
2008-08-07

  Hildegun Relefors
Helt underbar text med extra spänning i, som du klurat till med ett sorts babyspråk eller ordvändningar och rytm, som gör tiden med Alma så i nuet!
2008-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors