Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min döda väninna




När hon mådde dåligt skrev hon till honom. För att få några ord från honom, för att veta att hon inte var glömd. Han skrev mer sällan tillbaka. Till sist slutade även hon skriva till honom. Hon trodde att han inte längre behövde henne. Tystnaden blev för svår för henne.

Hemma grät hon tyst i en kudde.
Hon hoppades hela tiden att han ska öppna sig. Hon ville bara höra några varma ord, inget mer.
I sin ensamhet på kvällarna bad hon Gud befria henne från allt - Att han skulle hämta henne.
En dag lyssnade Gud på henne. Han uppfyllde hennes bön. Hennes hjärta orkade inte mer. Väntan blev för svår och tung att bära.
Hon dog med hans namn på sina läppar.
Hon hade sagt att hon skulle älska honom till hennes sista andetag. Hon ljög inte.

Men, han ljög Allt !!!




Fri vers av Sladjana Zubcevic
Läst 572 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-08-10 10:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kärlek som dött ut..obesvarad..finns det nåt mer smärtsamt? Nej. Döden kan då bli befriaren, och hur väl du skildrar det.
2019-01-25

  Carola Zettergren
En sorglig dikt..som skulle kunna bli en novell..man undrar ju vad som hänt och vad som händer sedan...
2008-08-10

  anits VIP
Mycket sorgligt att läsa
2008-08-10

    ej medlem längre
Tragiskt livsöde.
2008-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Sladjana Zubcevic
Sladjana Zubcevic