Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxtårar

 

Häxan går en liten sväng

sätter sig tyst ner på en bänk

Sväljer hårt ner alla sina tårar

som föddes ur ett elakt tänk

 

Hon kan inte hjälpa det

men plötsligt kommer alla tårar

De gömmer sig så fint i regnet

som tussilagon gör alla vårar

 

Några djupa andetag behövs

så klarnar tanken litegrann

Jo hon vet allt hon har att glädjas åt

men allt ljus så plötsligt försvann

 

Med en tanke åt ett annat håll

letar hon fram sin telefon

avvaktande tittar hon på den

att ringa nu vore väl ett hån

 

För liksom, vem vill höra på

när en patetisk liten häxa gråter

Häxor sägs inte göra såna saker

de är glada och bara förlåter

 

Men visst gråter häxor stora tårar

visst kan deras drömmar brinna

och mitt i allt detta helt mänskliga

så vill de bara få försvinna

 

Tänk om ändå en häxa kunde lära

hur man trollar bort sig en stund

Men det verkar inte funka alls

så hon väntar snällt på John Blund...

 




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 591 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2008-08-11 01:11



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
V A C K E R T
2008-08-12

  micke marin
Så vackert snidat.. och inte är det ett hån inte, tror det är det som är kärlek..
2008-08-12

  Blomster
Visst kan häxor gråta - och visst finns det de som gärna lånar ut sina öron till gråtsnuviga häxor! Dock behöver nog inte denna häxa lära sig hur man trollar - bara hur man tillverkar en "djävlar-anamma-brygd"! ;)
2008-08-11

    Pytteliten
En härlig text, vackert!
2008-08-11

  Lejonhjärtas poesi
En högst mänsklig häxa som berör min människosjäl och även lejon kan fälla tårar det ska gudarna veta.
2008-08-11

  J A Nicander
Denna ledsna häxa mänskliggör oss alla. Sorgligheten infinner sig länge.
2008-08-11

  Michaela Dutius
vacker och drömmande och lite ledsen
2008-08-11

  Havsbris
MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA

;o) skål för dina magiska ord
och våra tårar, alla vi är häxor
ändå ahhahaha

kram
2008-08-11

  aol
vacker drömmande fin poesi gillas
2008-08-11

  Spider
Jo dikten är väldigt fin ju...tycker det visar något som jag redan kunde vetat. Bra skrivet syster :)
2008-08-11

    Herr Ångest
Snyyggt!

Riktigt snyggt rimmat!
2008-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du