http://www.artmuffin.com/" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.artmuffin.com/


Hunger

 

 

linnet luktar surt
nätter av terapisvikt 
tar jag emot morgonen
uttorkad
sekundvisaren kämpar
slår gryning
och jag ser emot ögon
som svälter min dag
till svagheter

i fönstret knoppar blommor
och jag brister

 




Fri vers av Laijza
Läst 859 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2008-08-13 11:15



Bookmark and Share


    SaraT
Väldigt tajt, tydligt i sin korthet. Jag var förresten också där en gång i tiden (nattsvett, ögon som reducerar till svagheter) men inte längre. Det är galet skönt.
2013-05-10

  Per Teofilusson
elastisk är den denna dikt, så innerligt töjbar, och så väl klädd om innehåll som torkar och spricker. God, hård, snygg, välsmakande
2008-08-18

  aftermath
titeln bekräftar en aptit på kärlek/liv
nätter av terapisvikt går hårt åt den lede
många känslor inramade inom dessa få rader
välskrivet och jag förmodar genomtänkt en gång eller två

" svälter min dag
till svagheter "
så snyggt formulerat

sista strofen är ruggigt stark, uppgiven
många motsägelsefulla känslor
berörd kommenterar jag
2008-08-17

  berxper
Du gestaltar nattens svallningar och oro väldigt starkt.
Men dikten är ändå tolkningsbar...

Avslutet är maginfikt!
2008-08-15

  Michaela Dutius
En stark poetisk dikt som tar tag...öppnar portar mot tankar...
2008-08-15

  Mygg
Få ord som tar tag och skakar om!
Känner mig vimmelkantig. " och jag ser emot ögonen" är genialt!
Tack!
2008-08-15

  Lena Krantz
Riktigt bra detta!

Fast jag tolkar det inte som att jag ÄR hungrigt utan tvärtom egentligen, är inne i en psykiskt arbetsam period och grottar ner även kroppen genom fasta.
2008-08-13

  Sanningsägaren VIP
och det gör ont...
Du berör
2008-08-13

  Il poeta della luna
Texten innehar stor känsla!
Rytmisk inledning,
och stark avslutning!
*applåd*

Patrik [läs gärna någon av mina senaste]
2008-08-13

  Bjarne Nordbö
Dikt med ett mycket starkt uttryck som fastnar. Lysnde i sin lilla form.
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Laijza
Laijza

Mina favoriter
kökskärlek
Genklang