Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kunde ta



mitt hjärta

min glädje

mina år

min leende

mina drömmar


Du kunde ta min själ

och

till och med min kropp


Du kunde få mig

att öppna mitt hjärta

till Dig


Du kunde få mig

att säga saker

som jag aldrig sagt tidigare

och

aldrig senare


Du kunde få mig

att ge hoppet

och livet

till Dig


men


från idag

kommer Du aldrig mer

att höra:

Ta hand om Dig

Jag tänker på Dig

Jag älskar Dig


från idag

kommer Du aldrig mer

att veta något om mitt liv


även om


jag dör just nu

på grund av Dig

för att

jag älskar fortfarande Dig

och bara Dig


men


Du kommer aldrig mer

att veta det


Hjärtat blöder

och

Själen dör


men ...


Du kunde aldrig få

min stolthet


inte Du

och

inte någon annan heller


Min stolthet

är Allt

som jag har kvar

efter Dig


Jag har något

som är kvar

efter Dig





Fri vers av Sladjana Zubcevic
Läst 457 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-13 16:49



Bookmark and Share


  Alfie M
Den här dikten tyckte jag mycket om. Jag minns när jag själv gick igenom en svår separation. Det enda som fick mig att gå vidare var det som du skriver om: min stolthet.

Jättebra fångat.

Ta hand om dig.
2008-08-13

  Fånga dagen
Superbra skrivet stoltheten ska dom inte få ta ifrån oss aldrig någonsin:)
2008-08-13

  Havsbris
håller med papessa för det
mesta, men jag tror inte
på att tiden läker sådana
kärleks besvikelser eller
smärtan,

allt man kan göra som hon
sade är att gå vidare och
kanske någon gång eller
många gånger, kommer du
ihåg att du är den lyckligaste
av båda, för att du älskade
ren och äkta ...
kanske det och alla goda
minnen, gör dig att le varmt
och känna bättre;

alla har sina historier och
alla överlever och någon
gång också kommer kärleken
att födda på nytt och ny
äventyr börjar, och kanske
man faller igen, men vaddå?

det är bara så...
man ångrar sig och älskar
fortfarande men, vad ska man
göra? Det behövs 2 för Tango,
jag vet, jag vet hur det känns
och vill inte känna det igen,

men kärleken man ger eller
gav blir för alltid något man
måste vara stolt över, man
kan inte sätta klockan tillbaka
i tiden, om an det var så,,,

allt ska bli ok vännen, lita
på dig!!
kram
2008-08-13

  papessa
en stor kärleksbesvikelse, men den går över, och såren läks och man glömmer och livet måste gå vidare och levas, livet är ett äventyr .....glöm inte det.....
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Sladjana Zubcevic
Sladjana Zubcevic