Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det ser så bra ut i mitt anteckningsblock


njao

ibland verkar dragningskraften
större än vad den är

flygplanets muller utplånar allt ljud

utom ett
cikadans eviga spel fortsätter

varför, ja du bra fråga
vet vi egentligen varför
allting händer? inte jag
gör du?
snälla berätta isåfall
mänskligheten kräver svar omgående!
det har dom alltid gjort mer eller mindre

någon måste ha vetat
men lurat dom
dragit dom vid näsan
ha vad blinda alla är

ser dom inte
vet dom inte
att
du
och
jag
är
INTE du och jag

inte vi, inte ni,
inte han, inte hon
utan
DEN

mänskligheten

och svaren har vi alla inom oss
svaret till varför bergen reser sig uppåt och inte
sänker sig neråt

men om du vill kan du få bli den gråsuggan jag krossade,
delade på hälften och sen smetade ut
i eftermiddags
eller förmiddags
farmor var i allafall i andra änden av telefonen
och havets vågor brusade precis som dom gör nu
som dom alltid har gjort
någon mystisk kraft drar dom mot land
ungefär som gud till ateister eller agnostiker
och
som ljuset till mörkret

men aldrig
ALDRIG
tvärtom
det förstår du väl?

allt är på ett sätt och aldrig
på ett annat

nå ville du gifta dig med
MIG?




Fri vers av mollypop
Läst 357 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-14 23:11



Bookmark and Share


    ~maria~
oj vilken härlig text, verkligen en funderare.. jätte bra
2008-08-15
  > Nästa text
< Föregående

mollypop
mollypop