Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTLÖV

Hösten spelar en glödande ouvertyr,
med vindflöjt och stormbasun blir dansen ett äventyr.

Virvlande och flyktig likt skyarna för vinden
singlar lövet från linden.

Nordan tar tröstande upp det i sin famn,
för det till en lugnare hamn.

Vissnar och drömmer att åter födas till våren i lindens knopp.
Dansa och virvla i evighetens kretslopp.







Fri vers av wildrosen
Läst 548 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-08-15 09:54



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Ljuvlig läsning ...
2011-04-30

  Anna*
Mmmm, det eviga kretsloppet ... Nu längtar jag till våren. Det ska bli underbart!
2011-01-31

    ej medlem längre
Vackert!
2009-03-18

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket vackert beskrivet av naturens årscykel.
2009-03-18

  Blåbäret
nu börjar det kännas att livet återvänder...ljuset och fåglarna börjar kvittra och även fast det är ett tag kvar så kommer förvissningen fram...det kommer en ny tid, med ny grönska...i vårt underbara kretslopp...vackert skrivet
2009-02-02

  osynligt- synlig.
hösten är min vackra och bästa årstid våren är hemsk
2008-12-31

  Ewa-Britt Nilson VIP
Med höstens löv
Du på vår dag
sätter färg, gör det
med ett sånt behag
att för det tackar jag!
2008-10-13

  Bodil Sandberg VIP
Exellento så fint så vackert och innerligt..underbart fångat!!!
applåder applåder skickliga poetissa!!
2008-10-01

  Quasimodo
Här dansar färger och vindar en varsam dans intill vårens ankomst !!
2008-08-19

  Maria T
Jag beundrar detta höstlöv
som virvlar förbi.
2008-08-16
  > Nästa text
< Föregående

wildrosen