Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betraktelse


Brinna



Det är bara ett halvt hus kvar
gardiner
svart kol och aska
nu

Över det gula är det tomt
i fönstren
ingen ser in i dem

Det går inte att se ut
heller ingen gräns mellan havet och
där inne inget tak att hålla sig
till

Ingen tid för flykt
det är sent,
mycket sent,
för sent ut och konstigt
när väggarna är borta

Huset måste längta
hem någonstans
i vinden
ligger flagorna med varandra





Fri vers av Rakel Lorner
Läst 813 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-08-17 19:58



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Den sista strofen är en lyrisk fullträff.
2008-08-22

  August L S
Jag håller mest med de föregående. Väldigt vackert. Ett längtande hus som brinner upp.
2008-08-18

  Steffepeffe
Du är bra på att sätta ord efter varandra, liksom skava fram nya meningar. "gardiner, svart kol och aska", "över det gula är det tomt". Slutraden om flagorna öppnar upp hela dikten, gör den till ngt mer än sorgset stilleben. Alla slut har en fortsättning, typ.
2008-08-17

  Elin R
Förödelse.
Stillsam förödelse.

Jag fastnar för sista stycket.
Det finns många betydelser i att flagorna
ligger med varandra.
2008-08-17

    Bögen
Att blicka bakåt kan ge en känsla om overklighet. När minnets spegel uppenbara allt som förändrats. Den lilla där inne som i känslan ännu bor kvar i barndomens hus, finner sig rådvill när flagor älskar vilt och bostadsmarknaden marginaliserar...
En god text som jag läser som en metafor för det föränderliga livet.
2008-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji