Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tog en bild på min egen solnedgång

Tog en bild på min egen solnedgång
(Tog en bild på min egen solnedgång
tänkte, önskar jag fick leva på a-kassa
jag vill leva ett liv i leda.)
-

Barnen i kostcirkeln
blommade ut
blev skilda enbarnsföräldrar
till slut
Dom löpte runt med sina dammsugare
som tama höns och åt upp
sina egna ägg

Men lyssna

En kvinnas kärlek
kan mätas i vilket underläge som helst
Jag hörde om det via en sanning och en lögn. Vykortet från mitt liv låg
i Arbetsförmedlingens papperskorg i form av en oläslig gravsten,
symboliskt representerad
av ett kors
men Jesus
dog inte för nytt blod

Jag gick in i
en mörk dal och
varför
såg hon mig

La sig vid mitt öra, sa
- prova allt du vill men prova mig
Jag tänkte med spegelns glasskärvor
under fötterna att hon,
är en olycka
som väntar på att hända
Hela världen blev så svår att ta på allvar utan alla små skämt
Paralyserad som hjärnan på flygplatsen hem från Amsterdam
semestern just ätit upp allt som fanns kvar av solen

Längtade hela tiden på flygplanet efter
att lägga mig på
nytvättade lakan och ligga där
och längta efter henne
Så moderligt tryggt att veta
att hon inte vill ha mig
Hör du bilarna där nere
dom drömmer om ditt blod
dina inälvor på motorhuven
kom kasta dig ut
ge dom vad dom vill ha
lite hjärta på
ett mekaniskt liv




Fri vers av tripto nin
Läst 632 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-08-18 01:06



Bookmark and Share


  Elin Katten Lo VIP
Min syster undrar varför jag sitter framför min laptop och skrattar. Det där med poesi är inte hennes grej, så jag ska inte låta henne läsa detta. Men, jag gillar. Speciellt det där med "men lyssna", det var roligt kaxigt och jag brukar reagera tvärtom när någon uppmanar mig till något. Typ be dem skita på sig. Men, detta funkar, hela vägen till jesus om det var dit du skulle. Eller maria? Eller så har jag missuppfattat men det är en bra text.
2009-06-11

  Cosmic Johanna
Intressant resa...
2008-12-30

    Issand. VIP
Barnen i kostcirkeln
blommade ut
blev
skilda enbarnsföräldrar i majblommorna
Dom löpte runt med sina dammsugare
på 5:43 som tama höns
och åt upp
sina egna ägg





:D
aplåååd
2008-09-13

  orsak
"hon är en olycka
som väntar på att hända"
åh Maria jesus moder
du hänger
i snaran i varje nordisk landsort

---
damn, du har gjort det igen.
du får mig att gapa och rysa.
tack!
2008-09-13

  inutimonster
"Hör du bilarna där nere
dom drömmer om ditt blod"

ibland vill jag sluta som en blodfläck på en mercury 68, men någon sådan har jag aldrig sett i den här hålan, möjligtvis på cruisingen men det vore ju inte tillräckligt orginellt att hoppa fram bland alla dödsmaskiner och skrika hejdå till alla barnfamiljer. den här texten är orginell. mina kommentarer är inte orginella. orginell är ett konstigt dumt ord. gillade mycket i den här.

what's up med din jesusbesatthet förresten?
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

tripto nin
tripto nin