Vännen Olga.
Foto Ulla T" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vännen Olga.
Foto Ulla T



Vi älskar varandra

 

morgonen var kvalmigt kladdig

och fullkomligt ljudlös

dagg och regn hängde kvar 

 

vi tog vägen över ängarna och

in i kohagen där hon får

springa lös med gladvispande svans

 

hon är lycklig

hon gör mig lycklig

och vi skojar om ekorren

som hon alltid letar efter

 

eller katten som hon försöker

hitta för att hon såg den bakom

stenen för två år sedan

kloka hundars minne varar länge

 

och när jag frågar henne

var korna är

kutar hon snabbt iväg

 

hon kan mitt språk och jag är

ganska bra på hennes

 

vid foten av berget

mäktighetens

stillhet

 

allt det här får jag låna

se det varje dag

ihop med min bästa vän

 

min lyckligaste morgon på länge 

 

inkomna från regnet

avtorkade nöjda

vet vi båda att

 

 

 

vi älskar varandra

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-20 14:40



Bookmark and Share


  Regular
Sannerligen människans bästa vän...och detta känner man verkligen i denna texten
2008-08-21

  Michaela Dutius
En vacker och ömsint skildring om kärleken mellan två varelser- en hund och en människa
2008-08-20

  Yvonne
Härligt med fyrbenta vänner som aldrig sviker utan trofast finns där, så skickliga att uttrycka sin glädje. Har ju själv en sådan underbar vän och vi är nyss inkomna från skogen med en korg full med svamp. Men ack så våta, vi fick en riktig störtskur över oss.
Vacker bild av underbara Olga.
2008-08-20

  Ilona _L
Mmm, vill också ha en sådan vän!
2008-08-20

  * Ammi *
ja så klart att ni gör, en trognare vän finns väl inte heller, en mycket fina rader om dagens vara i lugn och harmoni
2008-08-20

  Mats Henricson
En romantisk och idyllisk story, med en härlig naturalistisk ton, kamratskapets innerlighet och vänskapens charm , Vackert !
2008-08-20
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP