Enligt Kierkegaard bör man då och då blicka bakåt - för att kunna se  framåt
Jag försöker med det

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enligt Kierkegaard bör man då och då blicka bakåt - för att kunna se  framåt
Jag försöker med det




Retrospektion

 

snart är det nio år sedan

livet brast

och allt rasade givetvis

 

samtidigt

 

enligt gammalt känt

mönster skulle prövningarna

maximeras

 

chocken över dödsdomen

grät vi över tillsammans

och fattade gemensamma beslut

 

kring den morgondag som föddes

 

när slutet närmade sig

såg jag det inte

det ofattbara hade nått mig

 

jag kunde inte föreställa mig ett liv utan honom

 

hamnade i chock

apati följdes av kaos

som följdes av apati

 

varför vakna varför gå ur sängen

 

hjärnan gav kroppen stryk

som gav mig värk som

gav hjärnan mer stryk

 

jag har gestaltat
mitt inre kaos i
en röra jag inte
trodde det var
möjligt att leva i

 

jag fick vara med

om det som jag

hittills bara läst om

 

utan facit eller karta över vägars utgångar

 

i en smärta jag inte

trodde fanns

stod jag stilla

 

tålamodskonsten har aldrig förr varit min

 

nu kan jag

nu vet jag

att jag kan

 

vandra i djupa dalar falla i svarta brunnar

 

jag kan kräla i

leriga diken och

jag finner ett sätt

 

jag har funnit vägarna ut och upp i ljuset

 

och jag skriver

nu min

egen karta




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-08-20 16:31



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Vägarna tillbaka är mångskiftande, somliga finner den aldrig medan andra kämpar vidare och gör som du finner sitt eget sätt och däri ligger vägen tillbaka till ljuset i vår tillvaro. Bravo Ulla!
2008-08-23

  Regular
Smärtsam läsning men som också visar på vägen tillbaka...
2008-08-21

  Michaela Dutius
Suverän!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008-08-20

  Ilona _L
YES!!!
2008-08-20

  ßluie VIP
finner den avskalad och rak, naken, utan krusiduller och för starka metaforer. Jag tycker det passar bra till din dikt, som är livsbejakande. Fint.
2008-08-20
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP