Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fritz-svit I

 

Är det jag som om jag

Nedtecknat i två dubbelsängar

av två sammansatta enkelsängar

enkla, ensamma grå sängar

med fläckar.

 

En Fritz-svit om Fritz,

Fritz, vita ärriga hud

kan man göra annat än att skratta

åt den svara pricken på bondbönan?

 

Det som händer vidare

händer i öknen

eftersom vi inte sett den med egna ögon,

älskling, själens förledande vägledare,

leder oss till rummet du äger

vars fyra betongväggar blåser bort

med dina andetag, som osynliga partiklar i vinden.

 

Blås en fanfar!

För våra porslinsögon, den blåögda blicken

når inte många decennier in i dig,

ögon som ser igenom ögon som inte ser;

det finns inga personer i rummet

och rummet finns inte heller.

 

Allt pågår i öknen; ingenting betyder ju någonting

Inte ens de blåögda emaljögonens

flackande, flygande blickar, bort mot det ofattbara

lämnar kroppen, bolande med sig själv

i det där rummet, för att på egen hand

svepa förbi blåkulla utan mening.

 

Ögonen är fläckiga, kropparna är läskiga

solen likaså

och min vingklippta känsla av mig själv

är en våt fläck på ett passagerarsäte

i en övergiven jeep, lakanen är fläckiga

ingen mening att röra vid dem

för de kommer igen:

fläckar i mig

fläckar på dig: dig i mig.

 

 

 




Fri vers av isidore
Läst 789 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-08-21 12:25



Bookmark and Share


  glasblåsarblå
är det möjligen Yakuza Ishii sogo som har varit inspiration till den här? tänker på texten "Jag har bestämt mig för att den här världen inte ska få ha mer att göra med mig" (som dock inte finns kvar på poeter längre)

tänker då på titlen (fritz) och "det som händer i öknen" samt de fyra betongväggarna. underbar originaltext och tolkning!
2011-02-01

  MeAmmie VIP
Blev så jävla nyfiken på nr I i Fritz-svit för det första sen måste jag tillägga att det är jag som är den svarta pricken på bondbönan ha,ha!
Du vet en mörk tjej i en bonnahåla där man blev betittad och betitlad av de "snälla" som ett exotiskt inslag i miljön när man växte upp. Min ljushyade lillsyrra med vitt gloriahår var den söta vita medans jag var en jävla tattarunge. Älskar min syster som pissade på alla och spottade svordomsramsor efter kärringarna som nästa flög av pinn när min lilla änglalika syster tog mig i försvar (:
2009-02-08

    Murphy
den här stilen kanske skulle passa för kommande nummer. maila mig.
2008-08-21

    Trast
Betong och luftighet. Fläckar, smuts och ren genomskinlighet. Chapeau ! Och strålande hur du får in ökenmotivet som en närmast mytisk referens.
2008-08-21

  mayhem and order
Du bygger
andra sorters meningar här
och de är bra,

bra som fan.

En ödmjuk betraktelse
och jag smeks med
i vemodet
jag läser in.

Thanx!
2008-08-21
  > Nästa text
< Föregående

isidore
isidore