Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han bär sina unika sidor som en färgsprakande kappa, klär i dem och njuter av hur andra förundras och avundas vid åsynen av dem. Jag har ett väldigt unikt och vackert dekorerat vardagsrum bakom mina revben.


en dag fick jag ett brev.



en dag fick jag ett brev.

svaret låg i min dagbok
i en månad
innan jag postade det

han är socialt kvicksilver
ibland vill jag vara en bit av honom.
Inte alltid,
men det passar så bra
med min poetiska idyll

som sitter ensam på cafér
dricker svart kaffe
röker
skriver om allt
i ett rött anteckningsblock med vikta hörn
röker lite mer
och ser fransk ut.

Är det vinter har man en kappa
som är stor och unik,
välsvarvade svarta kängor
från Emmaus
för fattig är man också


Allt du skriver i din bok är
polished to perfection
i samma sekund som bläcket trillar ur spetsen
och tatuerar in dina ord i verkligheten


Du måste dessutom ha svåra vänner
med skägg
som disskuterar Kafka
i dimmiga kök
ovanpå rangliga köksstolar
brevid rättvisemärkta plädar


Ni finns inte på riktigt.
Men jag älskar att se upp till er




Fri vers av cecabom
Läst 396 gånger
Publicerad 2008-08-22 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

cecabom
cecabom