Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte synd om mig



inte ett jävla dugg
jag behöver inte era allmosor
era klappar på huvudet eller era förbannelser
över de människor som mig skadat

jag vill inte ha era lösningar eller era tankar
inte era ord eller era mod
era vinglas eller era pengar

jag behöver inte människor
som säger vad som är rätt eller fel
behöver inte era tankar om mitt liv
era uppmaningar och förväntningar

det är inte synd om mig
inte ett jävla dugg
synd om mig

jag är precis som du
och du och du;

allt jag vill ha är en
famn
ärlig och varm
en famn där trygghet finns
där villkorslöshet är dess moder
och förtröstan dess fader

där tårar smakar äkta och skrattet lever
där lungan fylls
och vinden viner
där intimitet är ett bevis
och handen dess symbol

jag är som du
och du och du

fast jag är jag




Fri vers av Latifa Baker
Läst 583 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-08-24 01:37



Bookmark and Share


  den ensamma kycklingen
Åh åh åh vad jag gillar.
2010-01-13

  Larz Gustafsson VIP
Vi har med andra ord alla samma grundbehov.
2008-08-24

  Hannadraken
ja, efter att ha läst din text ställer jag mig själv lite av frågan: hur vet man om någon klappat på huvudet eller om man fått en tafatt ömhetsbetygelse? alla vet att man vet, men hur vet man? vi mänskor behöver så mycket kärlek som inte ryggar, men själva ryggar vi alltsomoftast. även i de riktigt nära relationerna.

"där villkorslöshet är dess moder
och förtröstan dess fader"

väldigt vackra rader. och din text sammanfattar nog vad många många känner. kom inte med goda råd till mig, lyssna istället.
2008-08-24

  bergsdotter
I love it ,
kan inte säga ner än så.
2008-08-24

    eva m h
Mycket bra skrivet med eftertryck!

Bokmärker!
2008-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Latifa Baker
Latifa Baker

Mina favoriter
En fallen ängel
Ärlighet