Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då, när jag är död



När jag är död
och ligger lik i min kista
fodrad med lavendeldoft
ska jag le
när alla som gråter
ser in i varandras ögon
och finner att de möter mig
som de aldrig förut mött


när jag är död
och ligger nedgrävd i min grav
fodrad med skönaste mull
ska jag glädjas
när alla som besöker mig
ser ner i marken
och finner att de möter sig själva
som de aldrig förut mött

Den dagen
när jag är död
och ingen längre planterar något där jag vilar
och glömskan vaggar mig till ro
ska jag tacksamt minnas
alla som sökt mig
och funnit att de mött någon
som de aldrig förut mött





Fri vers av korpfjäder
Läst 670 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2008-08-24 15:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
underbar!
2010-09-15

  Nicklasb
Hmmm, väldigt underfundig!!
2008-08-26

  Barfota utan strumpor och skor
Oj vad vacker....om än med bitterljuv ton.
2008-08-26

  Kalle.O
Underbar läsning!
2008-08-26

  Bodil Sandberg
En oerhört stark och tjusig dikt det här!!!!
2008-08-26

  Mr Lindemann VIP
Verkligen en döbra dikt
2008-08-25

  Tina-sol
Den är stark. Tar upp ett tabubelagt ämne med en lite annan infallsvinkel. Den känns viktig! Bokmärker och funderar.
2008-08-25

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Mycket mycket tänkvärda ord
Visst gråter vi för vår egen
dödlighet, lika mycket som saknaden
av den döde.
Vackert
2008-08-25

  systra
just så, precis så ska det vara, död ger liv.. För då har man satt ett spår även om man glöms bort..
2008-08-25

  Mona*
Tillfällen i livet då man måste se sig själv från perspektiv man inte tidigare velat tänka. Sedan kommer en Dorotea blomma att växa, drar ihop sig om natten och är sig bara själv, strålar med solen om dagen.
2008-08-25

    Erika H
Kan inte bli mer stilla och mjukt än så här.

Avdramatiserat, det stora skrämmande för många men här tankfullt värmande.

Att över slutet kunna se det givande som ändå finns.

Då är då... nu är nu och jag mår bra av den här texten. Och det är mer än bra. Nu när jag har mött ord jag aldrig läst tidigare.
2008-08-25

    Glittra G
åh vad starkt. Myckert bra, bra spräk som vanligt. Gripande.
2008-08-24

    © Birgitta Wäppling VIP
En stark och tankeväckande text, skriven med inspiration på ett annorlunda tema.
Väl värd en stor applåd!
2008-08-24

    ej medlem längre
Till och med av döden stimuleras skapandet!
Då kan man teckna den så fridsamt som här.
2008-08-24

    ej medlem längre
Bra språk och rytmen i texten
samt tänkvärda ord.
2008-08-24

  Ilona _L
Jag instämmer med föregående inlägg!
Mycket kraftfullt och läckert skrivet!
Ännu ett bokmärke!!!
å en applåd förstås!
2008-08-24

  Hallonet
Fint och bra skrivet!!!
2008-08-24

  Lena Krantz VIP
Jaha, nu får du döden att vara rofylld och full av möten också!

*ler mot en som jag aldrig förut mött*
2008-08-24
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder