Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gamla saker som nya

och som jag föll igår
fortsätter marken slutta under mina fötter
vika sig under mina ben
och säga något om framtiden

flödet, gårdagen som märken i kalsonger
slängda på golvet och redo för tvätt

såg en man med numret elva på ryggen
kopplade inte
tänkte bara
-varför?
och förstod en tjuga i handen
en åttiåtta i munnen
och en sextinia mellan benen
men inte en elva på ryggen

tyckte det var konstigt
med nummer
men fortsätter cykla
på ansträngda hjul

så mycket märkligt
som att sjunga i en mick utan sladd
vara full
och ramla från en scen
som igår

och alltid ifrågasätta
varför loger är soprum
och speciella
som estradpoeter utan budskap

och jag talar aldrig om skrivandet
liksom det självklara

och falafeln i munnen
tv-n är sönder
spanien gammalt
och annat nytt
i en stilla morgon som flytt




Fri vers av Marcus VIP
Läst 614 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-07-23 11:25



Bookmark and Share


  leopardia
snyggt.
2005-07-23

    tanto
Menar då de företeelser som blivit lite nötta av vardagen,
som numren du beskriver!
SNYGGT!
2005-07-23

    tanto
Strålande fräsch drift med klichéerna!
2005-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Marcus VIP