Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Variation I


White trash - as god as it gets.

Skuggmänniskor
Letar skärvor av samhörighet

Vi saknar samernas martyrskap Inga onda präster har kristnat oss
Och om det ändå gjorts var det - som vanligt - ingen som
brydde sig då heller.

Vi saknar skåningarnas flagga
Akademikernas traditioner

Vi är rostiga pick up truck´s på en oklippt gräsmatta vid ett omålat uthus
vid sjöns strand
Vi är tjuvjakt och hembränt.
Vi är för fula för att synas och höras.
Vi är det som inte finns

Inlandsmänniskor. Män och kvinnor av intet.
Vi är dom bästa.
Vi är dom som älskar utanförbehåll
Som ger utan tanke på vinst
hur skulle vi kunna något annat
när vi vet att vi inte är värda något?
Vad kan man förvänta sig då?
Intet är vår styrka
Vår identitet är intet

Kära morbror. Tag din flaska och ditt gevär.
Skjut en älg. Eller för fan en ren.
Jag har studerat. Världen utanför.
Kustlandet. Staden. Akademikerna.
Jag har samlat bevis. Det finns ingen bättre.
Än just du.
Just i dag syns du.
Jag har presenterat dig här på poeter.se
sträck på dig och gör exakt vad du vill.




Övriga genrer av SportPoeten.
Läst 353 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-27 08:39



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Suveränt skrivet , Extatiska Metaforer som Målar Upp en Fantastisk Bild av Vår Nation ! En Läcker Bild som Fångar Mycket av Den Svenska Folksjälen !!! BOKMÄRKER !!!
2008-11-10

  korpfjäder
Den här texten skulle publiceras lite härochdär. Så bra, så infernaliskt genomvarm och så mycket människokärlek i de raderna!
2008-08-29

  Larz Gustafsson VIP
Ingen kan kristnas.
Det är bara trams som kejsar Konstantin hittade på.
Typiskt kyrkligt utanpåverk.
Människor kan bli frälsta och födda på nytt. Av Jesus.
2008-08-27
  > Nästa text
< Föregående

SportPoeten.
SportPoeten.