Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gröna fingrar


Satte ner ett finger i jorden
rotade det
hjärtbladen
mot solen
lyfte mig och jag blommade

Fick humlebesök och log
satte frö
mognade
mot marken
föll och jag såg mig vissna

Strödde mig för vinden
förlorade
men vann
vintervilan
sövde mig och jag såg livet




Fri vers av halmstrå
Läst 470 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-29 10:51



Bookmark and Share


  Rolando Furioso
God att läsa då höstmörkret sänker sig, vintrig eftertanketid står för dörren.
2009-09-05

  Ronny Berk
en väl skriven livs vandring med blomrikt befuktade metaforer, tycker om...ja !
2009-05-29

  Bjarne Nordbö
Japp, denna fungerade , faktiskt lite överaskande. Gott.
2008-08-30

  KristinaE
.. stjäl orden från Linderman 'trivsam dikt'.
2008-08-30

  Mr Lindemann VIP
Ja, tål att tänkas på...
Mellan strofen gillade jag

Trivsam dikt!
2008-08-29
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå