Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Satan - det är jag

 

 

Det är jag som kallas för Satan.

Jag vet att en del av er tror sig tro på Gud, men det ni inte förstår är att ni tror på mig istället. Jag har lurat och duperat åtskilliga människor under den mänskliga historiens gång. Jag är verkligen bra på att förställa mig. Så att ni faller för mitt bländverk eller skådespelet som jag ger. Jag har aldrig behövt gömma mig, det är ju jag som till stor del är skaparen av grundvalarna till det samhället som ni lever i. Gett sken av att ondska är godhet samt vice versa. Många av er har gått på det.

Jag måste även säga att jag inspirerat många människor, varken de vetat om det eller inte. De flesta av politikerna, vetenskapsmännen samt kyrkan tillhör mina anhängare, det är bara det att de inte vet om det. De har alla gått i mitt ledband, med några få undantag. När det gäller vetenskapen är jag mest stolt över att ha inspirerat till atomfysiken som lett till vätebomben och atombomben, ja till alla kärnvapen förresten.

Själen har jag sedan en längre tid lyckats förpassa bort, vi är alla styrda av kemiska substanser i hjärnan istället. Den tanken har jag lyckats inpränta hos många intelligenta dumskallar som vill vara något speciellt i denna värld.

Det är därför jag tycker att jag lyckats bra i mitt samarbete med psykiatrin, främst den neurobiologiska grenen! Mänskliga möten och sådant är ju passè. Ge hellre lite psykofarmaka oberoende av vilken svår livsomständighet som den sökande människan befinner sig i!

När det gäller politiken, blir det flesta politiker per automatik maktfullkomliga, så där har jag inte behövt göra så mycket. De säljer sin själ för glatta livet efter ett tag! Dels för att de tror att den inte finns! Så det inbillar sig att det säljer något de inte tror sig ha, hur lurigt uttänkt är inte det av mig?!

Ändå finns det hos politikerna en och annan svår nöt att knäcka. Jag bländar då med att de får verka med sina ideal som de sedan förför massorna med. Sedan blir de berusade av makten. Nu är det bara det att ni har börjat genomskåda dem, politikerförakt är inte bra, vet ni. Ni som tycker så kan börja engagera er i politiken för att förändra systemet där. Se då bara upp, för efter ett tag kommer jag sedan och förändrar er!

Jag har faktiskt under en lång tid lyckats bra genom att verka i kyrkan. Där såg jag till att den blev en världsligt maktredskap i mina händer!Under en lång tid fick människorna lära sig att rabbla upp väl valda delar ur bibeln utantill, utan att tänka efter själva. Helvetets eldar och ingen plats i paradiset hotades det med ifall människorna inte lydde kyrkan. Grymt uttänkt av mig, inte sant?

Nu tamejfaen, så har de flesta människorna genomskådat kyrkan som bländverk. Det är nämligen så få som kommer till kyrkan i Guds namn. Men blickar ni tillbaka, så har jag sett till att mycket ont har skett i Guds namn via kyrkan, gott så.

Ja, Gud och Gud. Jag börjar få existentiella grubblerier nu på äldre dar. Jag undrar hur länge det kommer att pågå det hela, mellan mig och Gud, vill säga? Ifall Gud är skaparen till allt, då har han även skapat mig i syfte att skapa det ni människor anser vara ondskan. Jag anser att det jag gör är gott, det är bara vissa av er som missförstår mitt uppdrag.

Jag har blivit luttrad på gamla dar, förstår ni. Det som tillskrivs mig, är ofta Guds verk. Eller då även jag anses vara Guds verk, måste Gud även stå bakom mig i det jag gör. Då jag pensionerar mig från uppdraget att vara det som ni anser vara ondskan, så skall jag flytta till Tibet och bli buddhist. Där är det goda avhängigt av det onda. Där ingen kraft kan verka, utan den andres medverkan.

Men än så länge är mitt uppdrag bland er här inte slutfört

 

 
Prosa (Novell) av Mr Lindemann VIP
Läst 900 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-08-30 10:03

Författaren Mr Lindemann gick bort 2012. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.Bookmark and Share


  Svart svan
En mycket bra och tänkvärd text...speciellt avsnittet om psykiatri, där jag själv tror att en kritisk mental uppdelning skedde i början av 1800-talet mellan de repektive synsätten hos Antoine Bechamp och Louis Pasteur...detta ledde så småningom i Sverige fram till dagens skillnad i synsätt på grunderna till och därmed behandlingen av ADHD...Den rådande skolmedicinens och Socialstyrelsens samt Thomas Ljungbergs...
2009-11-21

  Gisela Nordell
kyrkan under ledning
av Satan
ack så sann...
2009-05-03

    ej medlem längre
Bra vinkling och bra språk! Tänkvärd!
2008-08-30

  K*
I don't believe in Hell, but I'm sure I'm going there anyway...
2008-08-30

  Dr Jimmy Johansson The 777
Ändamålet Helgar Medlet:-
2008-08-30

  Bjarne Nordbö VIP
Lewis måste ha läst dig. Men den är bra.
2008-08-30

  glittertindra
det finns många sanningar i den här texten..
2008-08-30

  korpfjäder
Ja du har i alla fall stora tankar om dig själv!
2008-08-30

  Mr Lindemann VIP
Näe har inte läst Lewis, faktiskt
2008-08-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
Månntro, har Du, som jag
kanske, läst: C.S.Lewis
"Från Helvetets brevskola"?
Ditt skriveri går i samma anda!
En laddad och välskriven text!
=======================
2008-08-30

  stefan.g
Den är upplysande och den är klarsynt. Texten skulle hamna på Sveriges dags tidningar, på första sidan! Detta är en bra predikan om hur det faktiskt hänger ihop. Jag själv som är troende vet att kyrkan på olika sätt har spelat ut sin roll som kyrka, och att evangeliet många gånger inte är i närheten utav det som Jesus sagt vi skall göra och vara. Problemet är att världen faktiskt är så som texten så bra beskriver politiken, kyrkan, psykiatrin mm. I John 5:19 står det: (1917 års översättning): Vi vet att vi är av Gud och att hela världen är i den ondes våld. Ganska bra att veta. Gud däremot tar hand om det som blir honom överlåtet, det andra tar den onde galant hand om. Det var mycket inspirerade att ta del av denna text som på ett mycket bra sätt beskriver en situation många inte vill tala om. Tack för läsningen!
2008-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Mr Lindemann
Mr Lindemann VIP