Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torgbetraktelse


Jag står på ett ben på torget, i vattnet. Man har stängt av fontänen så jag är torr överallt utom längst ner vid fötterna. Jag har tappat känseln i dem för länge sedan, vattnet lakar ur allt.
Idag har duvorna skitit så att jag bara ser på det ena ögat. Det andra måste rengöras men antagligen kommer ingen från kommunen förrän i morgon tidigast. Får väl hoppas på regn... det har ju varit en del sådant den sista tiden. Egentligen ganska skönt eftersom fontänen alltid är avstängd då. Det är något med översvämningsfunktionen som är trasigt, så man stänger av i stället för att pumpa ur. Tror jag. När vattnet är på kittlar det i hela kroppen för ledningen är dragen i högerbenet och ut genom högerhanden in i fruktskålen jag har där.

Min roll här i staden är, att samla folk. Att se till att de möts och ibland att de skiljs åt. Jag ska stå här med min vattensprutande banan och vara samlingspunkt. Ja, bananen är av brons naturligtvis - vem har sett en levande banan spruta vatten? Löjligt? Ja men jag slipper ju stå och göra mina behov offentligt i alla fall!

Kom och besök mig förresten! Sätt dig på stenkanten här intill och berätta vadsomhelst som trycker dig. Jag lyssnar.
Om du visste vad jag fått höra genom åren. Jag vet vem som mördade Olof Palme tillexempel. Dom heter Peter och Gunnel och Sigvard och Alf och Ali och Ben. Och så vet jag vem djävulen klätt ut sig till. Och vad svärmor är för typ.
Jodå. Och svaret på alla möjliga gåtor har jag hört också.
Den om hur gud kan tillåta att barn dör och kärlek försvinner är vanligast förekommande och har olika svar. Oftast handlar det om att gud inte finns. Här har han mördats många gånger ska du veta.
Och uppstått med ny kärlek och nya barn....
jodå. Allt medan jag står här på mitt ben och låter vattnet från bananen spruta över den lilla dammen medan duvorna skiter mig i huvudet.




Prosa (Novell) av halmstrå
Läst 321 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-31 09:19



Bookmark and Share


  Hannadraken
Vem är Poseidon?

: )
2008-09-01
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå