Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frestelse

Med sin nakna kraft,
slår den emot,
och förvrider mina sinnen.

Går inte att förneka,
vill inte bekräfta.

I all sin enkelhet,
boven för sunt förnuft.
Stjäl min motståndskraft,
förvrider mina sinnen.

Ett ögonblick av frestelse,
rubbar min existens,
slår hårt med sin nakna kraft.

Det förgiftade äpplet,
finner åter vägen in mellan mina läppar.

Ett ögonblick av frestelse.


















Fri vers av Diffusiaria
Läst 629 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-08-31 15:46



Bookmark and Share


  blaite
ögonblick kan vara långa..bra bra..blaite
2009-05-06

    Tea Alex
Jag känner igen mig, en frestelse är ju alltid en frestelse. Och så var det väl någon som sa att "jag kan motstå allt utom en frestelse"? ;)
2008-12-13

  Ylvavirvla
med min egen tolkning förstår jag precis vad du menar och ler igenkännande...
2008-09-15

  Janis Karlsson
Frestande att läsa fler av dina alster efter denna godbit.
2008-09-11

    CaMillA
Förstår väldigt väl denna text... supersnyggt skrivet babe!
2008-09-08

  Lars Granlöf
Härlig dikt rytm
som
förstärker diktens charm
Hoppas giftet inte förgiftade dig.
2008-09-02

  Larz Gustafsson VIP
Bra beskrivet.
Känner igen mig.
2008-08-31

  Kalle.O
Verkligen snyggt!
2008-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Diffusiaria
Diffusiaria