Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
namn, ålder, födelsedatum, födelseort, bor, husdjur, sådan är jag Största intresse, I sommar, Favo musik, Favorit film, Bok, Bästa, Värsta, Bra lärare, Bra kamrat, Roligt minne, Förhoppningar på framtiden


Jag- ett självporträtt ( KRITIK TACK)

Jag heter Elin och är en envis Degerforstjej på 17 år. Just nu sviker jag min födelseort något och tillbringar ett par dagar i veckan i en annan liten håla, Forshaga. Där jag bor och läser hundämnen tillsammans med min sheltie Kosmos.
Hemma väntar shäfertiken Banna, frya kaniner och två katter troget på min hemkomst - kel och promenader. Till deras glädje har de tagit upp det mesta av min sommar. Något som jag bara njuter av, skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan djur. De är mina överlevnadspiller.
Några böcker har jag nästan inte läst den här sommaren trots att jag brukar sluka böker. Men helt utan har jag ändå inte varit. Deckarna har plöjts igenom på talböcker under promenader och i stället för tv tittande på kvällen.

Det roligaste som hänt mig var när jag fick börja i Forshaga och självklart också då jag fick min hund. Det som skiljde hundgymnasiumet från de andra skolorna jag gått på var dels hundarna men också lärarnas syn på eleverna. De är bra lärare som bryr sig om sina elever och istället för att arbeta enbart för att ha ett jobb och få betalt. Jobbar de med saker de tycker är kul. Våra engagerade lärare smittar av sig på eleverna och skoldagen blir inte något tungt och jobbigt utan istället en rolig plats tillsammans med likasinnade.
En del riktiga vänner för livet har det också blivit, sånna som bryr sig och ställer upp i vått och tort och genom skratt förlänger livet.

Jag hatar att beskriva mig själv och det jag skriver är mest upprepnigar av vad andra sagt till mig. Tomma ord som inte betyder något direkt för mig,helt enkelt för att jag inte har samma uppfattning om mig själv som andra. Etersom jag inte har så bra självförtroende så är det absolut värsta jag vet att redovisa miuntligt inför klassen. Det är en nära döden upplevelse varje gång. Men nu är det i alla fall dags för en beskrivning av mig.
Jag är lugn ocheftertänksam, tänker ofta både två och tre gånger innan jag gör eller säger något. Sen är jag utrustad med ett otroligt tålamod. Mig ser man nog oftast med ett leende på läpparna. Jag brukar beskrivas som en glad och trevlig tjej.

Just nu lever jag i nuet, tar en dag i taget och försöker klara den så några direkta framtidsplaner finns inte. Livet får leka lite fritt så hänger jag på tills jag kommit på något trevligt att ägna mitt liv åt. En sak vet jag i alla fall och det är att jag ska ha djur nära mitt hjärta så länge jag lever.
Prosa (Prosapoesi) av r_osa
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-31 17:55Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Guld! Det kan inte sägas
eller bli bättre! Alltid svårt
att berätta om sig själv!
Men Du fick gott fram vem
Du är, vad Du gillar bäst
och gör! Flicka Du har ett
fantastiskt gott humör!
På poäng från 1-10 sätter
jag självklart: 1000000000!
Minst!******************
*****LYCKA TILL!**********
2008-08-31
  > Nästa text
< Föregående

r_osa