Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

clownen

clownen går fram till arenans mitt
strålkastarljuset bländar

han är redo för skratten
men var är musiken?
allt är tyst

endast ett svagt eko
av gamla hånskratt
viskar bakom hans rygg

plötsligt rämnar allt
han skyggar och vacklar

vettlös fruktan griper honom
domen har redan fallit
snaran dras åt
gräver sig djupt in

ingen utväg finns

då sliter han sitt hjärta ur bröstet
och kastar det högt upp

där brister det

den våren regnar rött över landet
och fångarnas bojor börjar rosta




Fri vers av Rublev
Läst 1592 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2005-07-24 23:08



Bookmark and Share


  Marreb
Oj! Den här väcker starka känslor. Skickligt fångat.
2007-05-22

  Daniel_78 VIP
mm det var något magiskt med slutet på denna text,
mäktigt, five points to U!
2005-11-09

  Jessica Ebbesson
Den här dikten gräver sig in i mitt hjärta, så vackert vemodig. De två sista raderna är underbara. Clownen får bli min favorit. Tack!
2005-09-17

  Almaz
En otroligt levande dikt..Den blottar smärta och svek som verkligen griper tag i mig..
Otroligt starkt skrivet. känns så naturligt, och med väldigt uttrycksfulla ord
och andningsmellanrum som för texten framåt i ett skönt tempo.. Och just denna känsla av något som ska vara komiskt men som utbyts i tragedi! Fantastiskt skrivet!!!
2005-08-09

    la-poet
du skriver väldigt levande
2005-07-29

    n.
den här var helt fantastiskt bra. blande det bästa jag läst här.
2005-07-26

  Nic
Läser dikten om och om igen.
Uppbyggnaden, accelerationen och slutklämmen är fantastiskt,
för att inte tala om innebörden,
något av det bästa jag läst här på Poeter!
2005-07-25

  stella
Vissa får bära mer än andra i livets skola. En text som fångar och lever kvar.
2005-07-25

  Nic
Gripande dikt, hittar inte orden.
Den blir en favorit!
2005-07-24

  Rachel Roth
Din dikt är mycket stark, känner mig medskyldig inte för hånskrattet men tystnaden..tyckte alltid så synd om clowner när jag var liten. så sällan var de roliga, utan mest sorgliga och ensamma.
Slutet är hjärtslitande...och blir nästan levande..
2005-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev