Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud gråter sin ömhets ljus (utökad)




Gud gråter sitt ljus

in i människorna

Gud sjunger & skriker sin värme

koncentrerar sej på de hårdaste hjärtan

mjukar upp luckrar upp smälter is

rättar till läker sår



Gud ler åt alla som talar talar talar

om & upphöjer Kärleken

men som inte älskar

Gud smeker med överseende de bokstavstrogna

& önskar hett att de ska få en vuxen tro 

Gud ryser över alla som fastnat i mörkrets garn

över hysterin våldet ondskan

som inte tycks ha någon gräns



Gud tänker: om 100 000 år... då kanske vi har fått

någorlunda ordning på det här...

...snälla dumma mänskor... varför kan ni inte

stanna upp & rikta fokus åt ett annat håll!

Jag är ju här... med all hjälp & support ni behöver.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-01 19:39



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Mycket finns i denna dikt som tål att tas in....

känner igen det så väl,

kraften som finns där.

Som ger, men kan vi ta emot det ovillkorliga?

Applåder!
2009-03-24

    ej medlem längre
Mycket bra text med en så väldigt strålande och välfunnen inledning! "Gud gråter sitt ljus in i människorna..." Precis så är det, och Gud kan verkligen gråta sin kärlek...Så dagens Största applåd till denna underbara dikt!
2008-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP