Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vem?


Fästingar på en samhällskropp



Fästingar
snälla små djur
sitter omärkligt sugande
livnär
sig av lättat blod

Hittas
intet ont anande
krossas mot marken
förnärmat
finner de sig döda

Men de hade ju bara gjort sitt jobb





Fri vers av halmstrå
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-02 14:31



Bookmark and Share


  Rosmarin
intressant tanke och liknelse

men tyvärr så är det inte så att fästingar är snälla små djur - dom kan vra rentav livsfarliga eftersom de sprider så farliga sjukdomar

"sitter omärkligt sugande" stämmer däremot bra!

(bor i en mycket fästingrik region så därav mina anmärkningar!)
2008-09-09
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå