Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

iväg


den här stunden
kräver inget av mig
att leva upp till

jag är ett barn igen
som åker tåget helt ensam

rösterna omkring mig
är djupare jämfört avståndet
till min hörseltrumma

de gör sig inte helt förstådda
något annat vibrerar
mellan öronen nu

ett slags flygplan i miniatyr
som jag i mina tidiga år
försvann med

min hand styrde längs
köksgolvet ut genom fönstret
till fantasin som var
och fortfarande är

det enda greppbara




Fri vers av Sebastian Lind
Läst 574 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-04 00:22



Bookmark and Share


  Elin Katten Lo VIP
Jag tycker mycket om den här dikten. Är lite som barndomen på burk, lite som en konserv. Varför det då? Jo, jag tycker att du fångar upp det där man så lätt glömmer, bilarna man körde in överallt, flygplanen man flög med, lite sådära oslagbar. Och "jag är ett barn igen som åker tåget helt ensam"

det är på något sätt sådära ljuvligt vackert.

Tack.

E
2008-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Sebastian Lind
Sebastian Lind