Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trasig docka

Hon sitter i hörnet av korridorens utsida

ser ut över barnens skrattande lekar

drömmer att hon är en av dem

 

Väcks ur drömmen av en knuff

killarna i hennes klass tittar blängande

 

Hon sitter kvar av rädslans tyngdhet

hennes kropp vågar inte röra sig

förstenad förs hon in i osynligheten

 

En kille drar upp henne till stående

kopplar bort smärtan när hon faller

 

Blåmärkerna på hennes unga kropp

inte synliga för verklighetens ögon

så gömda under klädernas tyger

 

Känner sparkens träffande slag

vill inte känna, det gör för ont

 

jag är bara en trasig docka

full av revor i hjärtats kammare




Fri vers av Cajsa
Läst 930 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2008-09-04 11:15



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
Ja detta berör
2010-01-25

  Peter Jr Eriksson
Alltså bara helt sjukt bra !
2009-05-08

  Miss Mod
Starkt!
2008-12-23

    Vofflan
väldigt vacker och berörande.
riktigt bra skrivet.
2008-10-03

    ej medlem längre
Gripande och berörande skrivet
om mobbning i skolvärlden,
den alltid existerande, tyvärr
(så som jag i alla fall tolkade dikten)
2008-10-03

  papessa
det gör alltid särskilt ont när barn far illa och detta var en smärtsam text...
2008-09-04

    Lindizz
gripande smärtsamt att läsa, med målande ord..sänder en kram för så bra skriven och stark text.
2008-09-04

    eva m h
Smärtsamma upplevelser!
2008-09-04

  Betlehemsstjärnan VIP
Gripande, smärtsamt och dessvärre inte helt ovanligt i verkliga livet. /B
2008-09-04

    Maria Malm
Sorgligt när detta händer bland barn. Man undrar oroligt var det vuxna ansvaret höll hus.
2008-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Cajsa

Mina favoriter
Avskedet
Vet du om
din sorg