Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur långt har jag gått

 

jag vet inte hur långt jag har gått

i min mörka evighet

jag har slutat fråga mig hur långt

eller när målet är nått

 

jag har ju ingen annan station

mer än den till livets slut

då spelar det mindre roll

hur resten av vägen ser ut

 

det är denna väg jag ska vandra

oftast ensam har jag förstått

sega dagar ibland de andra

i ljus och mörker jag här har gått

 

sorgen var länge mitt sällskap

och gråten tystnade sällan

stillnaden låter mig oftare gå

tradig ensamhet heter källan

 

snart är denna dag

ett minne, en fjärran stjärna

om morgonrodnadens hopp

greppar jag mer än gärna

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-04 14:19



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Vacker vemod,
stilla acceptans,
kanske en annan
stig väntar morgondagen?
2008-09-05

  Yvonne
Vemodig men vacker dikt med de ljuvaste rader på slutet. Applåder, applåder!
2008-09-04

  Erik L
Intressant och en angenäm upplevelse att läsa en rimmad dikt av dig. Tyckte att den var riktigt fin och den sista versen blev för mig den allra starkaste!
2008-09-04

  * Ammi *
ja vägen kan kännas lång men även kort, varför alltid ha ett mål, vi kommer dit vi ska tids nog, och på din väg har du upptäckt en stjärna!! Om och när den faller önskar jag att alla dina nya önskningar slår in.. annars får ni vandra tillsammans ..
kram
2008-09-04

  LassO
Du kan ha många stationer kvar än... många stinsar som vill vinka till dej ;=) Och mycket att uppleva...
2008-09-04
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP