Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
HÖST


Efter behövlig tid av ljus tar jag nu emot mörkret och hösten med öppen famn

Vad är det som kommer smygande
Kryper inpå och omsluter mig
Vad är det som gör min kropp sval
och mitt huvud trött och mina ögon sömnigare.
Något är det som får mig att känna mig lugnare nu
men ändå lite olustig stundom...lite sorgsen...
hm...lyckligt sorgsen!? Ja, just så känns det faktiskt

Vad är det som får mig att inte vilja gå ur sängen på morgonen
och som får mig att känna att jag bara måste köpa stearinljus för hundratals kronor och alla böcker som jag vill läsa.
Jag vill att det nu ska vara tyst omkring mig. Öppet fönster...
bara höra prasslande löv och regn som smattrar, vind som viner.
Insvept i en go filt med fötterna uppdragna i soffan.

Det är mörkret som kommit till mig igen efter en aktiv sommar.
För aktiv enligt mig. Känner mig helt slut efter varje semester.
Varför gör jag så då? Varje år likadant. Underligt.
Jag har inte höstblues...lider mer av vårblues isåfall, då solen gassar på
mina skitiga fönster och det drippar och droppar och ena dagen vinter och andra dagen sommarvarmt. För mycket kläder, för lite kläder.
Det har jag svårare att ta än höstens antågande.

Efter behövlig tid av ljus tar jag nu emot mörkret och hösten med öppen famn.
Har aldrig gillat "spotlights" :) Håller mig oftast i skuggan.
Tycker om lugnet och den friska luften som denna tid nu bär med sig
Och hur underbart doftar det inte i den svala, fuktiga skogen nu?
Alla fantastiska färger...Enorm explosion av rött, gult och orange

Vad är set som kommer smygande
Jo, det lugnet, ro i min kropp och själ

Må gott och tänd ett ljus eller två.

Kramas mycket!




Fri vers av Therés
Läst 233 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-05 13:15



Bookmark and Share


  lyckeli
Japp! Välkommen höst!
2008-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!