Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lindanserskan


Lindanserskan
dömd att leva sitt
liv, balanserandes
på slak lina
spänd över jorden
från norr till syd
från öst till väst
över land och rike
över år och sekler


Och aldrig kunde hon
släppa blicken
fokuserad i fjärran
aldrig kunde hon
skåda skönheten
omkring sig
av rädsla
för att falla


Och aldrig såg hon
de hjälpande händer
sträckta upp mot henne
aldrig såg hon
de skyddsnät
händerna spänt upp
under henne


Hennes rädsla
gjorde henne
blind och döv
rädd för livet självt




Fri vers av Nic
Läst 260 gånger
Publicerad 2005-07-25 23:51



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Den här dikten tycker jag väldigt möe om - sparar hem den och hoppas inte du har nåt emot det - kram frånmig
2005-07-29

  Ola Rydberg
Intressant och
annorlunda gillar skarpt
2005-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic