Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista natten

Mörkret döljer det svarta han burit
allt sedan sveket.
Rädd vandrade han.
I skam flydde han.

Nu, framme vid porten
sliter han sönder bördan.
Naken, dröjande.
En sista gång ska han utlämna sig.

Oformlig smyger skuggan in.
Skaver sig genom den trånga porten.
Utanför, nedstucken där rosor doftat,
vissnar den vita käppen.

Främlingen famlar, trevar.
Glashuset skälver.
Klumpig, vaggande, blödande
dansar han från rum till rum.

Krossat splitter skär djupt in i nakna fötter.
Starkt skär hans rop genom vanmakten
upp mot vintergatan.

Djupt niger nattens stjärnor
för morgonrodnaden.




Fri vers av Rublev
Läst 717 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2005-07-26 13:06



Bookmark and Share


    Toronto för att jag aldrig varit där.
oerhört fint o vacker! tack för läsningen!
2008-11-01

  DanSan
*****************************

Grattis till stjärnan vännen, Dan

*****************************
2008-11-01

    huldran
Så vacker, älskar sista raderna

"Djupt niger nattens stjärnor

för morgonrodnaden."
2008-11-01

  Ulf Popeno
I sitt tema är den här väldigt avskalad, nästan som om vi uppmanas glömma allt, för att fokusera på ett litet skeende, under en liten stund. För i den natten, finns alla våra begrepp omfattade, i den stunden finns känslan att bära för resten av livet. Jag uppfattar den som starkt symbolisk.

Formen känns konservativ, nästintill bunden, fjättrad. Och , även om jag strävar efter att läsa annat, kan det finnas ett uttryck i detta med, som harmonierar med temat. Helt ok.

Mycket av kraften i den här dikten, finner jag i språket. Vissa rader är en smak jag vill stanna kvar vid och dricka mer av. Och jag tror också att det är här du vill lägga din kraft. Som att se ett känslofullt drama, fångat i en oljemålning, där det är lika givande att betrakta färgprakten, som att hänföras av innehållet.
2008-11-01

  DanSan
*****************************

Det här är ett mästervärk . . pulsen
i dikten får en att tänka vidare . . .
och där på slutet kommer Aurora . . .

Vackert mästerligt!

*BOKMÄRKE och APPLÅD*

*****************************
2007-12-28

  himlens hemlighet VIP
oj stark... ja fullbordad! fantastisk
2005-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev