Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monolog 1

 

så kommer man till en punkt

då inget längre är sig likt

- aldrig mer som förr -

 

oåterkalleliga ord

om vägval som måste göras

för att utveckling ska ske

 

vägval blir livsval

ibland tog jag fel

i vägkorsningen

 

och får sona det

under resten

av mitt liv

 

dagarna går och

snart är det

livets kväll

 

det viktigaste är

redan förbi återstår

livsuppehållande åtgärder

 

morgon middag kväll

så nära exakt lika

man kan komma

 

ingen väntar

ingen förväntar sig

något av mig

 

så kommer kvällen

och befriar dagen

från alla tankar

 

det var inte i ett

sådant resursslöseri

jag hade velat leva

 

valet är inte enbart mitt

felaktiga livsval till trots

kanske finns det plats

 

för mitt halvtrasiga

jag när tiden

är mogen

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-08 15:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Tänken icke på vad förr har varit, akten icke på vad fordom har skett.
Se, jag vill göra något nytt. Redan nu visar det sig; märken I det icke? Ja, jag skall göra en väg i öknen och strömmar i ödemarken".Jes.43:18,19
Bokmärke.
2008-09-09

  bluescat
vackert skriven toch tänkvärd text
2008-09-09

  Lejonhjärtas poesi
Djupt berörande monolog om vägval och livsval, bravo!
2008-09-08

  Regular
Vacker text! Applåd
...vägval blir livsval...
gillade jag mycket
2008-09-08
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP