Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VISIONS OF JOHANNA



för jag tycker om när man bygger städer kring åar
och inte anlägger åarna mitt i staden

när människan kan forma sig kring jorden

och inte jorden efter människan

det vackraste för mig är när vindarna blåser dina vägar
och du inte alltid driver med vinden
finaste när skulderna förläts till slut

så att inte skulden behövde bli slutet

det ljuvaste som finns är när väntan leder till att vi möts
och vårt möte inte bara leder till längtan
det skönaste för mig är inte att äga allting


utan tanken på att du vill ha mig







Fri vers av lyckeli
Läst 935 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-09-09 09:19



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
tanken på att du vill ha mig, en så vacker avslutning på denna fina dikt
2015-12-04

  Sara-jo
ååå så fint! blir glad!!!
2009-06-30

  Anguis
Jag gillar dina fyra första rader väldigt mycket och speciellt rad 3 och 4. Very najz.
Ån kring staden eller staden kring ån. Låter som gnällbältets pärla Örebro! Vilket av dem det är vet jag ej :)
2008-09-11

  Lars Hedlin
VAckert inskitsfullt kram
2008-09-09

  Bjarne Nordbö
Jag läser denna 15 min innan anställningsintervju. Blir stilla. Den är fin din dikt. Hoppas dom vill ha mig.
2008-09-09

  Söder
Kan bara säga att jag tycker denna är underbar!
2008-09-09

  Larz Gustafsson VIP
Topplåt med Dylan!

Gävle har byggts runt en å.
Det är äktheten man eftersträvar.
Inget artificiellt.

Fast jag driver hellre med vinden.
2008-09-09

    Lars Gullberg
Du är en mycket speciell poet Johanna som jag beundrar starkt på den här sidan.

Din livsdåder gjuter liv i den elektroniska stjärnhimmeln
fri från moln bara ljus

Kramar från din beundrare Lars
2008-09-09
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli